Tréner Anglicka Capello podal demisiu kvôli Terrymu

09.02.2012 Celý región

Londýn 8. februára (TASR) - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Fabio Capello rezignoval v stredu na svoj post. Informáciu priniesla oficiálna stránka Anglickej futbalovej asociácie (FA).

Šokujúce rozhodnutie talianskeho odborníka prišlo len štyri mesiace pred začiatkom finálového turnaja EURO 2012 v Poľsku a na Ukrajine. Podľa informácie na www.thefa.com sa Capello rozhodol pre tento krok potom, ako vedenie FA odňalo kapitánsku pásku Johnovi Terrymu z Chelsea Londýn.

Výkonný výbor po vyše hodinovom rokovaní Capellovu rezignáciu prijal. Na štvrtok zvolal tlačovú konferenciu do Wembley, kde budú k dispozícii ďalšie informácie.

\"Chcem povedať, že aj počas nášho dnešného stretnutia, rovnako ako počas jeho práce pri reprezentácii Anglicka Fabio Capello dokázal, že je skutočným profesionálom. Akceptovali sme Fabiovu rezignáciu a rozhodli sme sa, že je to správne rozhodnutie. Chceme sa Fabiovi poďakovať za jeho prácu pri reprezentácii Anglicka a želáme mu veľa úspechov do budúcnosti,\" povedal v oficiálnom komuniké FA jej predseda David Bernstein.

Informovala agentúra AP.
 

Vyberte región